Εικόνες αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη μετά την μοιραία σύγκρουση αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η δεύτερη νύχτα των ερευνών για τα σωστικά συνεργεία κύλησε μέσα σε ένα σκηνικό φρίκης από καμένες λαμαρίνες και συντρίμμια.

Το πρωί της Τετάρτης οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν από τα συντρίμμια ανθρώπινα μέλη.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Γιάννης Γούλας, μιλώντας στον ρεπόρτερ του MEGA ανέφερε ότι από χθες το απόγευμα μέχρι το βράδυ οι διασώστες είχαν γεμίσει 20 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της τραγωδίας που συνέβη είναι ότι ακόμα και οι ιατροδικαστές που είναι εξοικειωμένοι με το είδος των εικόνων που έχουν δημιουργηθεί, έχουν σοκαριστεί ακόμα κι αυτοί.

Οι ιατροδικαστές μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει την νεκροτομή σε 44 σωρούς και οι 7 ήταν απανθρακωμένοι.

Ο κ. Γούλας,  μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ανέφερε τις εξελίξεις των ερευνών το δεύτερο 24ωρο και περιέγραψε τα όσα έχει βιώσει τις τελευταίες ώρες που επιχειρεί στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Η εικόνα τα εξηγεί από μόνη της όλα είναι όντως, μακάβριο το θέαμα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς, υπήρχαν και πολλά άτομα πού δεν ήταν στην ζωή, τα μεταφέραμε σε σάκους. Από χθες ελπίζαμε μην τυχόν κάτω από τα βαγόνια να είναι έστω ένας άνθρωπος εν ζωή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε».

Ο διασώστης περιέγραψε και τις εξελίξεις στο πεδίο σήμερα : «Αυτήν την στιγμή οι συνάδελφοι προσπαθούν να συλλέξουν είτε ολόκληρα σώματα είτε μέλη και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο».

Η περιγραφή του διασώστη για την πρώτη εικόνα που αντίκρυσαν στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων συγκλονίζει: «Προχθές όταν ήρθαμε στο σημείο υπήρχε πολύ θόρυβος. Οι πρώτες διασώστες που έφθασαν στο σημείο έβλεπαν ανθρώπους να έρχονται κατά δεκάδες κατά πάνω μας ζητώντας βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εκτοξευθεί έξω από τα βαγόνια, ήταν στα χωράφια και ζητούσαν βοήθεια».

Αναφορικά με τις ηλικίες των θυμάτων ο κ. Γούλας ανέφερε: «Οι μεγαλύτεροι που μεταφέραμε ήταν ένας άνθρωπος γύρω στα 60 και 53. Όλες οι άλλες ηλικίες ήταν μεταξύ 19 – 25 χρόνων. Το σύνολο των περιστατικών που μεταφέραμε εμείς ήταν 19 – 25 χρόνων».

Πηγή: tovima.gr