Βίντεο – ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας ρουμανικό μέσο ενημέρωσης, σχετικά με την τραγωδία στο Βουκουρέστι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο καταγράφει κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινείτο ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο, τον Νίκο Χλώψιο, όπως έγινε γνωστό ότι ήταν το όνομά του.

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση -κάτι που, ενδεχομένως, εξηγεί το γεγονός ότι μπερδεύτηκε, όπως είπε ο ίδιος, από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Τα ερωτήματα πίσω από την τραγωδία

Στο ερώτημα γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί, ώστε να ξεκουράζουν ο ένας τον άλλο, σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι κλήθηκε να απαντήσει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε τη μοιραία εκδρομή στη Ρουμανία.

O ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου, υποστηρίζει πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί. Παράλληλα σημείωσε πάντως, πως το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκης με έναν οδηγό και από εκεί έως το Βουκουρέστι με άλλον.

«Το δρομολόγιο», εξήγησε, «είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δήλωσε κώλυμα και δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν. Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr