Τη ζωή της έχασε μία 15χρονη μαθήτρια της Α’ Λυκείου που είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστής εξέτασης, αιτία θανάτου είναι παθολογικά αίτια, καθώς, σύμφωνα με το OPEN, η 15χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Αναμένεται να γίνει και νέος κύκλος εξετάσεων.

Το κορίτσι διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό κέντρο όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν πάνω από δύο ώρες να την επαναφέρουν. Μάλιστα τη συνέδεσαν και με εξωτερικό βηματοδότη, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σήμερα τα μαθήματα στο σχολείο του Βύρωνα δεν θα γίνουν κανονικά, ενώ αναμένονται 5 ψυχολόγοι για να συζητήσουν και να στηρίξουν τους συμμαθητές της 15χρονης μετά το τραγικό συμβάν.

Έπαθε δύο ανακοπές

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο Λουκάς Ντούβας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα.

«Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε ο κ. Ντούβας. Όμως μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το κορίτσι, όπως ανέφερε, και μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με την συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο κ. Ντούβας

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «στο σχολείο σήμερα η Α’ τάξη δεν θα κάνει μάθημα. Με την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της τάξης της άτυχης κοπέλας. Ψυχολόγοι πήγαν και στο ξενοδοχείο των παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου», για να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τον θάνατο της συμμαθήτριας και φίλης τους. Ο κ. Ντούβας περιγράφοντας το άτυχο κορίτσι, έκανε λόγο για ένα «καταπληκτικό, έξυπνο, ήσυχο παιδί, που δεν δημιουργούσε προβλήματα».

Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: tovima.gr