Σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ η Τριμερής Σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα συζητήσει με τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Κύπρο, Karine Elharrar και Νατάσα Πηλείδου αντίστοιχα, θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών.

Η πρόοδος στην ενεργειακή συνεργασία Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, μεταξύ άλλων όσον αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση «EuroAsia Interconnector» και οι εργασίες του διεθνούς οργανισμού «East Mediterranean Gas Forum», θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ως επικεφαλής αντιπροσωπειών τεχνοκρατών από τις τρεις χώρες, η Νατάσα Πηλείδου και η Karine Elharrar καθώς και ο Κώστας Σκρέκας θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις για περαιτέρω ενίσχυση και αξιοποίηση του σχήματος συνεργασίας 3+1 με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου, μετά το πέρας της Τριμερούς, οι κυρίες Πηλείδου και Elharrar θα συμμετάσχουν σε διμερή συνάντηση των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ισραήλ, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για εφαρμογή του Μνημονίου Συναντίληψης που υπέγραψαν οι τρεις χώρες για συνεργασία σε σχέση με το έργο «EuroAsia Interconnector».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr