Τροπολογία κατέθεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τα κωλύματα εκλογής στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών.

Με την εν λόγω τροπολογία αλλάζει η διάταξη του αθλητικού νόμου 2725/99, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο αθλητικής ομοσπονδίας ή ένωσης όποιος είχε έμμισθη σχέση με αυτήν κατά τον τελευταίο χρόνο πριν από την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Με την τροπολογία αυτήν προβλέπεται ότι η υποψηφιότητα επιτρέπεται, εφόσον έχει προηγηθεί διάστημα δύο μηνών (αν πρόκειται για υποψήφιο σε ομοσπονδία) ή ενός μηνός (αν πρόκειται για υποψήφιο σε ένωση) από τη λήξη της εργασιακής του σχέσης.

Στην ως άνω περίπτωση εμπίπτει το ζήτημα της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Φασούλα για το Δ.Σ. της ΕΟΚ, η οποία με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι σύννομη.

Σε περίπτωση που η τροπολογία υπερψηφιστεί, ο άλλοτε διεθνής σέντερ μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του από την ομοσπονδία μπάσκετ.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται το κώλυμα υποβολής υποψηφιότητας για όσους διαθέτουν άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων, κάτι που αφορά αρκετούς παλαιούς πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει άδειες για πρακτορεία ΟΠΑΠ, ως επιβράβευση για τις επιτυχίες τους, αλλά λόγω αυτού δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο παλαιός διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο οποίος έχει εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: tovima.gr