Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο αναμένεται να εμφανιστεί η επιθετική γραμμή της… νέας Τσέλσι που δημιουργεί ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο νεαρός τεχνικός έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής τους τελευταίους μήνες, καθώς ανέδειξε αρκετούς πιτσιρικάδες στην 11άδα των Λονδρέζων, και όπως όλα δείχνουν εξασφαλίζει με σχετική άνεση μια θέση στο νέο Champions League.

Όπως κάθε προπονητής, έτσι και ο Λάμπαρντ έχει κορυφαίες φιλοδοξίες και στόχος του είναι να χτίσει μια ομάδα ικανή για το… κάτι παραπάνω.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο κορμός είναι έτοιμος και δεμένος, ο άγγλος τεχνικός έφερε στο Λονδίνο το μαροκινό ακραίο επιθετικό Χακίμ Ζίγιεχ, ο οποίος εντυπωσίασε με τον Άγιαξ, αλλά και το γερμανό γκολτζή της Λιψίας Τίμο Βέρνερ, που σκόραρε… κατά βούληση στην Bundesliga.

Με αυτές τις δύο προσθήκες και σε θεωρητικό επίπεδο, αφού στο ποδόσφαιρο όλα επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται μέσα στις τέσσερις γραμμές, ο Λάμπαρντ φαίνεται να έχει λύσει το ζήτημα του γκολ.

Ένα ζήτημα που αποτελεί και το κύριο ζητούμενο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι στο κορυφαίο επίπεδο η αμυντική λειτουργία των ομάδων έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά δύσκολη την επίτευξη γκολ.

Από σήμερα, λοιπόν, ο Ζίγιεχ και ο Βέρνερ ανήκουν και με τη βούλα στην Τσέλσι, κάτι που σημαίνει πως θα ενταχθούν αμέσως στο πρόγραμμα της ομάδας.

Ο Λάμπαρντ προσανατολίζεται στο να τους ενσωματώσει σταδιακά με ατομικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η προσαρμογή τους είναι κάτι που τον απασχολεί ιδιαίτερα:

«Ο Χακίμ δεν έχει παίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την οριστική διακοπή στο ολλανδικό πρωτάθλημα λόγω του κοροναϊού, ενώ ο Τίμο τελείωσε την χρονιά του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Θα φτιάξουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τον καθέναν και στη συνέχεια θα αποφασίσω, ανάλογα με αυτά που θα βλέπω στις προπονήσεις. Αμφότεροι θα έχουν μεγαλύτερο διάλειμμα από τους άλλους παίκτες, και όταν νιώσω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τους ενσωματώσω, θα το κάνω. Αλλά η προτεραιότητά μου είναι να μπουν στην ομάδα, όταν θα είναι απολύτως έτοιμοι».

Πηγή: tovima.gr