Στην ανάγκη να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα τους επιζήσαντες του ναυαγίου νοτιοδυτικά της Πύλου, αναφέρεται στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας. Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή».

Στους 79 οι νεκροί

Στο ναυάγιο, που παίρνει διαστάσεις μεγάλης τραγωδίας, υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 79 νεκροί και 104 διασωθέντες (όλοι άντρες, καμία γυναίκα και παιδί), και κάθε λεπτό που περνάει οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών ενισχύονται καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για 750 επιβαίνοντες στο σκάφος.

Πηγή: tovima.gr