Έλλειψη αυτοκριτικής καταλόγισε στον πρωθυπουργό στην έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη τη στιγμή ο κόσμος αγωνιά εξαιτίας του σφοδρότερου νέου κύματος του κορωνοϊού.

Κάψατε το χαρτί του ασφαλούς προορισμού

«Σας άκουσα κύριε Μητσοτάκη με προσοχή. Όλα τέλεια, δεν έχετε κάνει κανένα λάθος. Γιατί ν’ αγωνιά ο κόσμος. Ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια όσο δύσκολη και δυσάρεστη κι αν είναι. Ο κόσμος θέλει να σας δεί να αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη, πολιτική ευθύνη έστω» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας.

Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο. Μαζικότερο σε ότι αφορά τα κρούσματα. Κάπου οφείλεται αυτό. Οφείλεται εν πολλοίς στα λάθη και τις παραλήψεις και της έλλειψης σχεδιασμού και κυρίως της απαράδεκτης προσπάθειας να βγάλετε πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία».

«Η στάση σας σήμερα, γεννά ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ανασφάλεια» είπε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε:

«Μετατρέψατε μια υγειονομική επιτυχία σε φιάσκο γιατί το μυαλό σας είναι στο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και την επικοινωνιακή πολιτική».

«Η έλλειψη σχεδίου, οι παλινωδίες σας και η διαρκής προσπάθεια να μεταφέρετε τις ευθύνες σας στους πολίτες είναι ο απολογισμός της πολιτικής σας, τους μήνες μετά την άρση του lockdown» ανέφερε ο κ. Τσίπρας κάνοντας εκτενή αναφορά στις κυβερνητικές ενέργειες για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και ιδίως του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για παλινωδίες στα μέτρα που δεν ενίσχυαν το κύριο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. «Κάψατε το χαρτί του ασφαλούς προορισμού για την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά και χρέωσε στην κυβέρνηση υποταγή στα συμφέροντα των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών κλπ για για την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.

«Το βασικό λάθος ήταν τα διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου και δεν απαιτήσατε υποχρεωτικά τεστ 72 ωρών πριν μπει κάποιος στη χώρα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα του τουρισμού.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Πάρου ο κ. Τσίπρας μίλησε για συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων σε δημοφιλείς τουριστικούς

Πηγή: tovima.gr