Την παράταση της δημοσιονομικής χαλάρωσης για τα κράτη μέλη της ΕΕ και μετά το 2021 ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ανάκτηση των απωλειών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενώ τονίζοντας την ανάγκη η Ευρώπη να μην επιστρέψει άμεσα στη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία στάθηκε στην προοπτική της ανάκτησης των απωλειών και της επανόδου σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

Το παρών στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ρέγκλινγκ, έδωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η νέα τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ESM ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Κατά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε την ανάγκη η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων να διαρκέσει και μετά το 2021, μέχρι η οικονομία μπορέσει να επανακτήσει τις απώλειες και να βρεθεί σε σταθερή θετική και βιώσιμη τροχιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων – Παραγωγής και Εμπορίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου».

Πηγή: tovima.gr