«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση». Αυτό επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- αστυνομικές πηγές της Κύπρου, σχετικά με το υλικό που απέστειλε ο Ηλίας Γκιώνης αναφορικά με το υπό έρευνα κύκλωμα μαστροπείας, σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την καταγγελία ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη από την 24χρονη Γεωργία.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι πηγές το εν λόγω υλικό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

Σε αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέιλ που έχει λάβει από διάφορα άτομα περιορίζονται τα «στοιχεία» τα οποία έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Κυπριακή Αστυνομία ο Ηλίας Γκιώνης.

«Ισχυρισμοί και εικασίες χωρίς τεκμηρίωση»

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα στυνομικές πηγές στην Λευκωσία, εκ πρώτη όψεως το υλικό που εστάλη δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για διεξαγωγή ανακρίσεων και πολύ περισσότερο για στοιχειοθέτηση υποθέσεων.

«Είναι ισχυρισμοί και εικασίες, χωρίς τεκμηρίωση και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για την ορθότητα τους» αναφέρουν ειδικότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το υλικό θα εξεταστεί ενδελεχώς ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα παραπομπής σε παράνομη δραστηριότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αναρτήσεις του κ. Γκιώνη θα μπορούσαν να βρεθούν και από την αστυνομία αφού είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο.

Τι έγραψε ο Ηλίας Γκιώνης

Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης είχε αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων, με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μάλιστα, είπε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr