Στις 10:30  το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συζήτηση για τη ψήφιση της συμπληρωματικής τροποπλογίας για το «μπλόκο» της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές της 21ης Ιουνίου 2023.

Η τροπολογία για το «μπλόκο» του κόμματος  Κασιδιάρη, αναμένεται να ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  είτε θα εκφράσει τη διαφωνία του στα ειδικά σημεία της τροπολογίας είτε απέχοντας  από την ψηφοφορία είτε  δηλώνοντας  «παρών».

Έκκληση Μητσοτάκη να ψηφιστεί η τροπολογία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν τη διάταξη. «Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει γίνει ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με «τον θεσμικό ερασιτεχνισμό» της έχει γίνει ο «μεγαλύτερος χορηγός» της Ακροδεξιάς, επισημαίνοντας ότι από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει ότι η τροπολογία της κυβέρνησης θα οδηγήσει  στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. «Γίνονται χορηγοί του Κασιδιάρη με αυτές τις θεσμικές βαναυσότητες. Θα πάμε να ψηφίσουμε το λάθος;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ναι» στην τροπολογία και το ΠΑΣΟΚ παρά τις ενστάσεις της Χαριλάου Τρικούπη.

«Εμείς στηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μία εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές. Γιατί αυτό είναι προστασία της Δημοκρατίας» είπε στη Βουλή η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Υποκριτικό το άγχος και το ενδιαφέρον σας όταν μέχρι σήμερα δεν κάνατε το ελάχιστο ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη, να υπήρχε η αμετάκλητη καταδίκη των εγκληματιών, ναζιστών της Χρυσής Αυγής» ανέφερε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Είχε δίκιο ο Τζανερίκος. Δεν μπορεί μέχρι χθες, σε όλες τις αποφάσεις, να ήταν εντάξει και σήμερα να θέλει Ολομέλεια το Α1 Τμήμα» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

«Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια!» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Πηγή: tovima.gr