Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα καλέσει τους πολίτες να επιστρέψουν στα γραφεία τους και στους άλλους χώρους εργασίας, όπου είναι ασφαλές, ώστε η οικονομία της χώρας να μπορέσει να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

«Το κεντρικό μας μήνυμα είναι αρκετά ευθύ: λέμε στους πολίτες ότι πλέον είναι ασφαλές να επιστρέψουν στην εργασία τους» εξήγησε ο Σαπς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα εγκαινιάσει μια εκστρατεία με την οποία θα εξαίρει τα πλεονεκτήματα της επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία τους και θα τους διαβεβαιώνει ότι η επιστροφή τους γίνεται με ασφάλεια, ενώ ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο θα βοηθά τους εργαζομένους να αποφεύγουν τα γεμάτα τρένα και λεωφορεία, ανέφερε σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο το 17% των εργαζομένων στις βρετανικές πόλεις είχαν επιστρέψει στα γραφεία τους έως τις αρχές Αυγούστου, γεγονός που υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τζόνσον για να ανοίξει την οικονομία της Βρετανίας μετά το lockdown που επιβλήθηκε λόγω της Covid-19.

Τον προηγούμενο μήνα ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ενθαρρύνει τους πολίτες που εργάζονταν από το σπίτι να επιστρέψουν στα γραφεία και στους χώρους εργασίας τους, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, η οποία την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου συρρικνώθηκε κατά 20%.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: tovima.gr