Ενας 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος του Κορυδαλλου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω εμπλοκής σε αδικήματα, συνελήφθη ως οργανωτής της επιδρομής το απόγευμα της Παρασκευής σε κατοικία 83 χρόνου επιχειρηματία στην Κηφισιά, που απεκάλυψε «Το Βήμα».

O 50χρονος μαζί με δύο ακόμη άτομα αλβανικής καταγωγής που επίσης συνελήφθησαν, εμφανίσθηκαν ως «αστυνομικοί» της Οικονομικής Αστυνομίας oι οποίοι υποτίθεται ότι ερευνούσαν την «εμπλοκή» του γιου του σε ηλεκτρονική επίθεση σε Τράπεζα, απ’ όπου τάχα υφάρπαξε πόσο της τάξης 6.000.000 ευρώ .

Οι τρεις «αστυνομικοί» προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο σπίτι στα πλαίσια της έρευνας τους κι έκλεψαν χρήματα και τιμαλφή αξίας περίπου 5 .000 ευρώ.

Τα χρήματα αυτά φαίνεται να τα πέταξαν σε γειτονικό οικόπεδο κι ήδη εντοπίσθηκαν από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που ερεύνησαν την επιδρομή.

Μετά το τέλος της εφόδου στο σπίτι του ανυποψίαστου 83χρονου οι τρεις «αστυνομικοί» ελέγχθηκαν από άλλους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο.

Όμως κατόρθωσαν- με επίκληση ότι είναι συνάδελφοί τους – να μην συλληφθούν σε πρώτη φάση. Οι αστυνομικοί που τους έλεγξαν , κατέγραψαν τον αριθμό του υποτίθεται υπηρεσιακού ΙΧ που χρησιμοποίησαν ο πρώην σωφρονιστικός κι οι δυο Αλβανοί, κάτι που βοήθησε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο 50χρονος σωφρονιστικός είχε ελεγχθεί για υπόθεση παράνομης εισαγωγής κινητών κλπ στις φυλακές όπως και για υφαρπαγή – όταν μετατέθηκε σε αποθήκες των φυλακών – τραπεζικής κάρτας συναδέλφου του.

Στην διάρκεια της επιδρομής στην Κηφισιά φορούσε και μπλούζα αστυνομικού κι εξετάζεται αν με τον ίδιο τρόπο είχε προχωρήσει και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: tovima.gr