Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η εφετινή Serie A, με τα πρώτα ματς να διεξάγονται οριστικά χωρίς την παρουσία κόσμου, ελεώ κορωνοϊού.

Η Ιταλίδα Υφυπουργός Υγείας, Σάντρα Τζάμπα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Punto Nuovo» δίνοντας… ελπίδες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως τις 17 Οκτωβρίου και το ντέρμπι Ίντερ – Μίλαν μπορεί να υπάρχουν φίλαθλοι στο Σαν Σίρο!

«Αν οι αριθμοί είναι καλοί (σ.σ. αναφορικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού), αν έχουμε διατηρήσει με πειθαρχία και επιτυχία την επανέναρξη, τότε στις 17 Οκτωβρίου και το ντέρμπι Ίντερ – Μίλαν μπορεί να έχουμε φιλάθλους στο Σαν Σίρο.

«Γι’ αυτό το θέμα έχω προσπαθήσει τόσες φορές να εξηγήσω ότι, η έλευση τόσου κόσμου, ο αναπόφευκτος συνωστισμός, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ζητήματα μεγάλου ρίσκου. Γι’ αυτό λέω ότι τα παιδιά της Ιταλίας έχουν στα χέρια τους την μοίρα αυτής της χώρας.

Αν στα σχολεία τα πάμε καλά, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για το άνοιγμα των γηπέδων» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η 4η Οκτωβρίου είναι λίγο πρώιμη ημερομηνία γι’ αυτή την διαδικασία και θα χρειαστούμε επιπλέον 15 ημέρες για να εκτιμήσουμε καλύτερα την κατάσταση».

Πηγή: tovima.gr