Ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες ξεκίνησε για την Κέρκυρα και βρέθηκε  στην …Κοζάνη!

Μάλιστα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο πιλότος του ελικοπτέρου υποχρεώθηκε σε προσγείωση ανάγκης λόγω εξάντλησης των καυσίμων!

Το ιδιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την Αθήνα με τρεις επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει ο χειριστής του, το ελικόπτερο θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση προς την Κέρκυρα, ακολουθώντας τη διαδρομή από Κορινθιακό και Ιόνιο Πέλαγος, με εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση προβλήματος αυτά της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς.

Λίγο μετά την απογείωση,  ο πιλότος του ελικοπτέρου ζήτησε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να αλλάξει την διαδρομή προς την Κέρκυρα και να κατευθυνθεί στο νησί μέσω Τανάγρας, Αλμυρού και Μετεώρων, ακολουθώντας πορεία από την ηπειρωτική χώρα και όχι παραθαλάσσια όπως αρχικά είχε δηλωθεί.

Όταν η πτήση έφτασε στον ορεινό όγκο της Πίνδου, ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές και ενημέρωσε ότι θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη διαδρομή προς την Θεσσαλονίκη ο χειριστής του ελικοπτέρου προσγειώθηκε σε πεδίο προσγείωσης στην περιοχή της Κοζάνης, καθώς βρέθηκε σε κατάσταη ανάγκης λόγω ένδειξης ότι τελειώνουν τα καύσιμα.  Όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου με καύσιμα, η πτήση συνεχίστηκε προς τη Θεσσαλονίκη όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr