Δεν τίθεται ζήτημα ενεργειακής επάρκειας ή ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, καθώς «η τροφοδοσία φυσικού αερίου της χώρας από το σημείο εισόδου των Κήπων συνεχίζεται κανονικά, ενώ υψηλά είναι και τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον σταθμό της Ρεβυθούσας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στη νοτιοδυτική Βουλγαρία, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στον αγωγό που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα, με συνέπεια να διακοπεί η παροχή αερίου, μέσω της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ως αρμόδια αρχή για την ασφάλεια εφοδιασμού αερίου, σε στενή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας ενώ επικοινωνία υφίσταται και με τις βουλγαρικές αρχές. «Θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα εφόσον απαιτηθεί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: tovima.gr