Ανακοίνωση για την απόφαση των δικαστικών αρχών της Αλβανίας να απορρίψουν το αίτημα αποφυλάκισης του ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το SPAK το ανεξάρτητο δικαστήριο της Αλβανίας που είναι επιφορτισμένο με τη διερεύνηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος αποφάσισε την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα προσφύγει ο Φ. Μπελέρης

Το Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε σήμερα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη για διακοπή της προφυλάκισής του. Η υπεράσπιση δήλωσε οτι κατόπιν αυτού  θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει  της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μαΐου , δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Η σύλληψη και προφυλάκισή του έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr