Θέμα (λίγου) χρόνου είναι η δημοσιοποίηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για ΕΥΠ και Predator, καθώς έγκυρες πληροφορίες του in αναφέρουν ότι κλειδώνουν αυτή την ώρα οι τελικές λεπτομέρειες, ώστε το νομοσχέδιο να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σήμερα.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες

Δεκάδες διατάξεις ξεδιπλώνονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά την αναθεώρηση του πλαισίου «νόμιμων επισυνδέσεων» της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, ο δεύτερος σχετίζεται με τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο τρίτος έχει να κάνει με την κυβερνοασφάλεια (έρχονται ειδικές επιτροπές και υπηρεσιακός μηχανισμός συντονισμού) και ο τέταρτος αφορά το πλαίσιο κυρώσεων για όποιον εμπορεύεται ή και απλώς κατέχει σκοτεινά εργαλεία, τύπου Predator.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στη διαβούλευση για περίπου μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα το παρουσιάσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με προδιαγεγραμμένη άλλη μία σύγκρουση κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά την «επισύνδεση» σε πολιτικό πρόσωπο θα προβλέπεται άλλο ένα «φίλτρο» – πιθανότατα πολιτικό και όχι δικαστικό, καθώς ήδη μια απόφαση της ΕΥΠ θα πρέπει να περνά από δύο υπογραφές εισαγγελέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr