Την πορτογαλική αστυνομία εκθέτει η ομολογία του Κριστιάν Μπρίκνερ που κατηγορείται για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, καθώς, όπως αποκάλυψε, το όνομά του φαίνεται πως δεν είχε συμπεριληφθεί καν στη λίστα των αρχών με τους πιθανούς απαγωγείς του κοριτσιού.

Ένα χρόνο πριν από την απαγωγή της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν το 2007 στην Πορτογαλία, ο βασικός ύποπτος για την αρπαγή της, Κριστιάν Μπρίκνερ, είχε παραδεχτεί σε δικαστήριο της Πορτογαλίας ότι είναι «σεξουαλικό αρπακτικό».

Ο Μπρίκνερ είχε αποκαλύψει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ενώπιον Πορτογάλου ανακριτή, τότε όμως οι αρχές της χώρας δεν είχαν σκεφτεί πως θα μπορούσε να είναι ο απαγωγέας του τρίχρονου κοριτσιού.

Αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έχει βιάσει παιδιά στην Γερμανία, το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία το 2007.

Είχε ποινικό μητρώο στη Γερμανία

Ο Γερμανός παιδεραστής είχε υποστηρίξει ότι είχε ποινικό μητρώο στην πατρίδα του, καθώς είχε διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα όταν έδινε κατάθεση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά στο Αλγκάρβε το 2006. Ωστόσο, η ομολογία του Γερμανού παιδεραστή πήγε στο βρόντο…

«Όταν ήμουν 17 ετών, είχα καταδικαστεί τη Γερμανία για κλοπή και σεξουαλικά αδικήματα», είχε πει το 2006 στον Πορτογάλο ανακριτή ο Μπρίκνερ.

Πρόκειται για μία πληροφορία που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις πορτογαλικές αρχές οι οποίες φέρεται να αγνόησαν εξαρχής τα «σημάδια» ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση απαγωγής της Μάντι, όπως σχολιάζει το επίμαχο βρετανικό δημοσίευμα.

Το 2006, ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά.

Λεπτομέρειες από την ομολογία του Μπρίκνερ προκύπτουν από την δικογραφία της ανακρίτριας Antonieta Nascimento, στις 8 Απριλίου του 2006.

Το όνομα του Γερμανού παιδεραστή θα έπρεπε να είχε προστεθεί στην λίστα που είχε συντάξει η αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας της Πορτογαλίας που είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ένα χρόνο αργότερα.

Τον Μάιο του 2007, η επιτροπή αυτή είχε συντάξει μια λίστα με όλους τους ξένους υπηκόους που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποίηση παιδιών που διέμεναν στην περιοχή γύρω από την Πράια ντα Λουζ, το πορτογαλικό θέρετρο απ’ όπου απήχθη η μικρή Βρετανή πριν από 13 χρόνια.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ένας φίλος του Μπρίκνερ καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ενός οκτάχρονου κοριτσιού την εποχή που ο Γερμανός παιδεραστής είχε ένα περίπτερο στο ίδιο κτίριο όπου έγινε η επίθεση.

Η σχέση των δύο ανδρών μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών, με την γερμανική εφημερίδα «Bild» να επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες , πιθανότατα οι δύο άνδρες να γνωρίζονταν καλά μεταξύ τους κι ότι ο Γερμανός παιδεραστής θα μπορούσε να οδηγήσει στο… αρρωστημένο μονοπάτι και τον φίλο του.

Ο Κριστιάν Μπρίκνερ θεωρήθηκε ύποπτος για την απαγωγή του τρίχρονου τότε κοριτσιού, δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν όταν καυχιόταν σ΄έναν φίλο του, σε μπαρ στο Αννόβερο της Γερμανίας ότι ήξερε τι είχε συμβεί στη Βρετανίδα στην Πορτογαλία.

Έκτοτε η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχε ζητήσει από τις αρχές της Πορτογαλίας να εστιάσουν την έρευνά τους στον Μπρίκνερ.
Σήμερα, ο Γερμανός παιδεραστής θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007.

Πηγή: tovima.gr