Η ταινία «Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Motion Picture» του David Bowie επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε πλήρως ψηφιακά αποκατεστημένη εκδοχή της για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η επιστροφή της συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το live στο Hammersmith Odeon, το οποίο κινηματογράφησε ο Donn Alan Pennebaker στο πλαίσιο της ταινίας και ήταν το τελευταίο της περιοδείας τους, αλλά και η τελευταία εμφάνιση του Bowie ως Ziggy Stardust.

Οι θαυμαστές του αείμνηστου θρύλου της ροκ που δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν την ταινία την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, θα ζήσουν επιτέλους αυτή τη γεμάτη περιπέτεια βραδιά. Τόσο η ταινία όσο και το αποκατεστημένο soundtrack της έχουν διευρυνθεί και συμπεριλαμβάνονται πλέον μίξη του «The Jean Genie/Love Me Do» καθώς και μια διασκευή του «Round And Round» με τον αείμνηστο Jeff Beck σκηνές, οι οποίες είχαν αρχικά αποκοπεί από την πρωτότυπη ταινία.

«Χαίρομαι που υπάρχει η ευκαιρία να έρθουν να μας δουν μετά από τόσο καιρό άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», είπε ο Woody Woodmancey, ντράμερ των Spiders From Mars.

Ο πιανίστας Mike Garson πρόσθεσε: «Η ίδια η συναυλία στο Hammersmith ήταν εκπληκτική. Αυτό που ο κόσμος δεν ξέρει για αυτή τη συναυλία είναι ότι άνοιξα την παράσταση με σόλο πιάνο. Ο David μου ζήτησε να είμαι ο πρώτος που θα έπαιζα. Έτσι, για δεκαπέντε λεπτά πήρα μερικές από τις επιτυχίες του, «Changes», «Life On Mars?» και «Ziggy» και έκανα ένα ποτ-πουρί για τη συναυλία. Βγήκα και τρόμαξα μέχρι θανάτου. Το ίδιο και ο Bowie. Μου είπε στα παρασκήνια ότι φοβήθηκε περισσότερο για μένα εκείνο το βράδυ παρά για εκείνον!».

Η συναυλία περιελάμβανε τη διάσημη ομιλία του Bowie λίγο πριν το τελικό encore, «Rock ‘n’ Roll Suicide», όπου αποκάλυψε ότι αποσύρει την περσόνα Ziggy Stardust. Η συγκλονιστική ανακοίνωση ήταν μια έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους – συμπεριλαμβανομένων των μελών της μπάντας του και ήταν η πρώτη διακήρυξη αυτού του είδους στο ροκ εν ρολ.

Στις 3 Ιουλίου, στο Eventim Apollo Hammersmith του Λονδίνου θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα  της ταινίας συναυλίας του 1979 «Ziggy Stardust and The Spiders from Mars: The Motion Picture», που έχει αποκατασταθεί τώρα σε 4K. Ταυτόχρονα διοργανώνονται προβολές της ταινίας σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, στην Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr